VILTATELIER WORKSHOPS

JAARPROGRAMMA 2018

CURSUS VERRASSEND VILTEN

Maandagavond  19-21.30 uur    tweewekelijks 6 x start  ma 24 sept 2018           Cursusdata:  24 sept – 8 en 22 okt – 5 en 19 nov – 3 dec  €87,- 

Donderdagmiddag 13.30-16.30  uur    tweewekelijks 7 x start  ma 27 sept 2018           Cursusdata:  27 sept – 11 en 25 okt – 8 en 22 nov – 6 en 20 dec

Locatie De Krekul, Nicolaas van Eschstraat 30, Oisterwijk                                       Aanmelden via: http://www.krekul.nl/                                

In deze zes weken gaan we werken met voorvilt, werken met resists, nunovilten, ribbels en reliëfs vilten, fotovilten en vilten met toevoeging van nieuwe/andere materialen. Per les bepaal je zelf je toepassing.

IMG_4217

 

FITTING FELT WEAR

Op Cyprus heb ik bij Vilte Kazlauskaite  een heel soepel passend mouwloos jurkje leren vilten. Dit jurkje is zó soepel en zó dun van stof dat het zelfs op een warme zomer nog prettig draagbaar is. De kennis die ik heb opgedaan, wil ik graag met je delen.

2-Daagse masterclass op aanvraag   van 10 – 17 uur
Locatie Creatief Cultureel Centrum De Krekul in Oisterwijk. Bijdrage  €199,– p.p. inclusief koffie/ thee.

 

Belle-vilt-fitting-felt-wear

Zomer Jurk | Summer Dress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Combinatie masterclass Fitting Felt Wear (op aanvraag) met  Go Indigo  €278,- Combinatie masterclass Fitting Felt Wear (op aanvraag) met EcoPrint  278,-
Combinatie masterclass Fitting Felt Wear (op aanvraag) Go Indigo, EcoPrint €355,- inclusief koffie/thee

Aanmelden via carlavanbelle34@gmail.com

 

 GO INDIGO

Blauw, blauw en nog eens blauw! Je gaat verven met de plantaardige verfstof indigo.  Je leert verschillende verftechnieken en je mag zelf aan de slag met meegebrachte stoffen en/of kledingstukken. Magisch om te zien hoe de stof pas echt verkleurt, nadat deze uit het bad is gehaald en met zuurstof in aanraking is gekomen. Ook leer je hoe je een indigoverfbad maakt.

WORKSHOP zaterdag  op afspraak   10-17 uur  Atelier BelleVilt  €79,-  per persoon inclusief koffie/thee.

Combinatieworkshop Fitting Felt Wear (op afspraak) met Go Indigo  €278,- p.p. Combinatieworkshop  Go Indigo (op afspraak) met Ecoprint (27 mei)  €155,-
Combinatieworkshop Go Indigo (21 sept) met EcoPrint (22 sept) €155

 

Aanmelden via carlavanbelle34@gmail.com

 

 

 

ECOPRINT EXPERIMENT

Bladeren uit de tuin printen op een zelf meegenomen  t-shirt of een  tafelkleed. Ecoprint komt vooral prachtig uit op zijden stoffen, vanwege de schitterende glans. Pongézijde is ter plekke verkrijgbaar. ’s Morgens ga je na de uitleg geleid oefenen en vrij experimenteren.  ’s Middags kun je de je opgedane kennis bewust toepassen.
Workshop op afspraak.
Atelier BelleVilt  10-17 uur  €79,- p.p. inclusief koffie/thee

Combinatieworkshop  Go Indigo (op afspraak) met Ecoprint   155,-

Aanmelden via carlavanbelle34@gmail.com

 

 

 

 

WARME WINTER WANTEN EN AANVERWANTE ARTIKELEN

Op een dag naar keuze kun je in 3 uur wanten vilten of armwarmers of creatieve varianten hiervan!
Bijdrage is €39,50 p.p. inclusief materialen, koffie/ thee en iets lekkers

Aanmelden via carlavanbelle34@gmail.com

 

 

ero

SJAAL DOEK OMSLAG
djmxznc
 Vilten op een dag naar keuze   13-16 u  €69,- all in. Dat betekent een vrije keuze uit alle materialen die er in het atelier zijn.
Sjaal verven op een dag naar keuze, duur 2 uur, bijdrage €39,50 inclusief materialen koffie/thee en iets lekkers
Combinatieworkshop sjaal vilten en verven op één dag naar keuze €99,- p.p. inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.
isfhlkjhcljzx
dghldushgl

 

 

BLOEMEN voor MOEDERDAG

Zondag  een dag naar keuze bloemen vilten  14-15.30 u
Bijdrage is €39,50 inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers

 

 

 

 

HOOFDDEKSEL

 

Op een dag naar keuze kun je in ongeveer 3 uur een  hoed of pet vilten. We gaan uit van een mal, die je alle vormen kunt geven die je wenst.
Bijdrage is €69,- inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

 

 

 

SCHAAL OF SFEERLICHTEN

 

Workshop  op een dag naar  keuze kun je van  13-16 u  een middelgrote schaal of enkele kleine sfeerlichten vilten. Voor een extra grote schaal neem je zelf een grote therapiebal of strandbal mee. Bijdrage is  €45,- incl materialen, koffie/thee en iets lekkers.

 

 

KUSSEN  VILTEN
Op een dag naar keuze kun je in 3 uur een lap punchen op naldvilt om er een kussen, een iPad sleeve of laptop cover van te naaien.
Bijdrage  €44,-  inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers
Heb je speciale wensen dan kun je altijd contact met me opnemen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, dan kan dat via onderstaand contactformulier:

 

ONTWIKKELINGEN

In de zomer van 2014 verkeerde ik in de gelukkige omstandigheden dat ik workshops kon volgen bij wereldberoemde vilters en Eco-printers.
Dit was een geweldige kans om mijn vilttechnieken te verbeteren, natuurlijke verftechnieken te leren, creativiteit te vergroten en veel nieuwe ideeën op te doen.
Ik werd hier heel blij van!
Inmiddels ben ik in Istanbul geweest bij Mehmet Girgiç en in Amsterdam bij een Israëlische vrouw(ISR), Pam de Groot (AUS), Kate Ramsey (IR),  Jorie Johnson (USA/JAP) en Leentje van Hengel (NED)

Bij Vilte Kazlauskaite (LIT) heb ik een workshop gevolgd op Cyprus. Bij Vilte heb ik super soepel leren vilten en bijzondere structuren leren maken.

 

Bij Elin Noble (USA)in Tilburg heb ik leren marmeren op stof

 

Op onderstaande foto zie je één van de resultaten van de workshop bij Mehmet Girgiç, een traditionele viltmeester, waar je een specifieke manier van wol leggen, rollen, vormen en afwerken leert. Bij hem heb ik een mooie oude houten hoedenmal gekocht, die veel mogelijkheden geeft tot het maken van creatief gevormde hoofddeksels:

IMG_0265_2

Tijdens de 5-daagse workshop bij een Israëlische vrouw heb ik geleerd een mal voor een jas op maat te tekenen (met extensions) en een perfect passende naadloze jas te vilten. Daarnaast heb ik vol verwondering kennisgemaakt met de  techniek van het EcoPrinten: prachtige bladeren uit de natuur afdrukken op stof. Deze selfmade jas is geprint met eucalyptusbladeren:

10313490_10201498561819808_3922733932902248995_n_2

Pam de Groot is een echte uitvinder op het gebied van vilttechnieken. Zo hebben we een opspattende waterdruppel, een soort van seventies lampenkap en en spiraalschelp gefabriceerd. Rara, hoe doe je dat?

Pam de Groot heeft ook haar geheimen verklapt voor het maken van deze tuniek. Het leggen van het patroon op de stof is hier de grote truc. Deze tuniek is niet alleen ge-EcoPrint, maar ook natuurlijk geverfd met cochenille. Een heel avontuur, heerlijk om te doen!

IMG_6088

Masterclasses

De opgedane kennis en ideeën van deze workshops wil ik graag met je delen.
Daarom organiseer ik door het jaar heen masterclasses op aanvraag.

Je kunt op die dagen werken aan één of meerdere masterpieces en ik leer je alles wat ik zelf geleerd heb tijdens de internationale workshops op het gebied van vilten.

Heb je interesse, reageer dan tijdig, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

EcoPrint en verven met natuurlijke verfstoffen is een hoofdstuk apart.
Heb je hierin interesse, laat het me tijdig weten. Bij voldoende belangstelling organiseer ik hiervoor een aparte workshop.

De Krekul

Bij de Krekul bied ik cursussen aan Zie http://www.krekul.nl. Inschrijven voor één van deze cursussen bij de Krekul? Ga naar http://www.krekul.nl

Facebook

Ben jij actief op facebook? Zoek bellevilt. Vrienden worden? Liken?

Tot slot

Hoe heerlijk is het om tijd vrij te maken voor je eigen creativiteit?

 

Warme en hartelijke groet,

Carla van

0clip_image002